S.V. Limburgia.

 

Hieronder kunt u het complete en unieke 36 pagina's dikke Jubileumboekje van de voetbalclub S.V. Limburgia lezen, de mijnwerkers-club die in het jaar 1949-1950 tevens Landskampioen van Nederland werd.

De club werd opgericht op 9 mei 1920 onder de naam van Voetbalvereniging RHENANIA met het speelveld aan de Schinvelderweg te Brunssum. Op 1 mei 1927 werd na de Buitengewone Algemene Vergadering de naam gewijzigd in de naam Sportvereniging Stm. HENDRIK en in datzelfde jaar werd van speelveld veranderd, het verhuisde van de Schinvelderweg naar de Venweg te Brunssum pal onder de rook van de Staatsmijn Hendrik. Bij de Algemene Vergadering op 14 juli 1936 werd de naam Sportvereniging Stm. HENDRIK veranderd in de naam Sportvereniging LIMBURGIA.

In het competitiejaar 1949-1950 werd pas op de allerlaatste speeldag beslist wie er landskampioen werd. Het zou LIMBURGIA of Heerenveen (met de legendarische Abe Lenstra) worden. Beide clubs moesten dus winnen om kampioen te worden. Limburgia moest uit naar AJAX in het met 60.000 man volle Olympische Stadion te Amsterdam. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd want LIMBURGIA won met 0-6 en werd Landskamioen van Nederland.

( foto's niet kopieën ivm auteurs rechten, Auteurswet 1912 )

© www.gluckauf.nl

NIEUW!

 

Limburgia divisie A 1958-1959.

© www.gluckauf.nl

Verzameling spullen S.V. Limburgia.

© www.gluckauf.nl

Hier onder vindt u het complete Jubileum uitgave van S.V. Limburgia. Tevens ook de envelop waar in die tijd de jubileum uitgave werden verstuurd.

© www.gluckauf.nl