Reactie plaatsen

Reacties

irene Meerveld
6 jaar geleden

Hallo Ferdie Mathijssen ,ik ben werkzaam als activiteiten begeleidster in verzorgingshuis Ter Eyck in Heerlerheide en wij zijn met een project bezig dat heet gang van de tijd .
Binnenkort hebben wij het thema ,,De Mijnen"
Nu zouden wij graag wat spullen in een goed afgesloten vitrinekast willen laten zien aan onze clienten en hun familie.
Dus nu komt de vraag mogen wij wat spullen lenen?
Ik hoor graag van je!
Groetjes Irene

Leo Peeters
6 jaar geleden

Als mijnwerkers zoon heb ik nooit echt begrepen waarom men toch met zoveel passie over het werk sprak.Nu ik zelf gepensioneerd ben weliswaar niet als mijnwerker maar als buschauffeur kan ik het begrijpen .Ook wij hadden onze passie verhalen, anekdotes ,en kameraadschap.Mijn vader heeft nooit ondergronds gewerkt maar eerst inde dagbouw bij Carisborg bruinkool daarna op de Domaniale in de waskooi,tot dat deze sloot.Die mensen hebben ze bedrogen want ik heb jaren de armoe gezien.Als je dan op een leeftijd komt mijn vader was 54 nooit ziek en werd van het ene moment op het andere naar huis gestuurd.

Harrie Jongen
6 jaar geleden

Mijn vader Jef (Jozef) Jongen werkte als Meesterhouwer op de Staatsmijn Emma. Zou zo graag in bezit komen van informatie/foto's over mijn vader, tijdens zijn werkzaam leven op de Staatsmijn Emma. Ben al geruime tijd hierna opzoek.
Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
Harrie Jongen

Caren van Dijk
6 jaar geleden

Beste allemaal, veel verhalen van pa. Foto's. Diverse spullen van pa uit de tijd van de Hendrik/Emma. Reddingsbrigade. Pa die 's nachts met spoed naar de Hendrik moest en vroeg in de ochtend thuis kwam, honger had en zonder dat hij het in de gaten had het eten van onze boxer Barry heeft opgegeten.... en hij vond het nog lekker ook. De impact die de mijn sluiting op hem en moe heeft gehad. Tot aan hun dood hebben ze Den Uil verguisd. Maar de verhalen uit de mijntijd bleven en werden steeds aangevuld verteld. Ik probeer die beleving levendig te houden door mijn diepe interesse voor het mijnverleden. En daar helpen jullie aan mee.

Frans Lupschen
6 jaar geleden

Ben nu 62 jaar jong maar woon in Brunssum, mijn vader en andere vertelde mij veel over hoe het toen ging en ik woon zelfs in eren mijn woning in Brunssum :)

Frans Lupschen
6 jaar geleden

Prachtig om dit nog eens te kunnen zien mooie web pagina en inderdaad mooi voor hen die het nooit hebben/kunnen zien in het echt.

Ferdie Mathijssen
6 jaar geleden

Als zoon van een oudmijnwerker, komende uit een familie van mijnwerkers en opgegroeid in de Kolonie van Heerlerheide, probeer ik zo veel mogelijk informatie te vinden en te lezen over het werk dat mijn vader jaren gedaan heeft. Hij heeft altijd gezegd: "Ich gong mergen weer truuk, es ich het nog zou kennen." Zijn ogen straalden, altijd weer als het over de mijnen ging. Weggaan van de mijnen om zijn beide zonen ten tijde van de dreigende mijnsluitingen de beste opleidingskansen te geven om verder te komen, maar toch de liefde voor het "koempelschap" mee te geven, werd samen met Mam zijn doel.
Pap en mam, daarvoor wil ik jullie bedanken.
De makers van de site wil ik complimenteren voor het geweldige werk en de machtige tijd die ik al op jullie site heb verbracht.
Ga zo door. Ik zal blijven genieten en een ieder van een van de belangrijkste economische, culturele, historische en geologische veranderingen op een gebied van 20 x 40 km. vertellen.
Voor mij blijft het een merkwaardige ontwikkeling dat we bijna alles nog kunnen terugvinden van de Romeinen die meer dan 2000 jaar geleden hier rondtrokken, maar dat we van een van de belangrijkste economische steunpunten van zo'n 100 tot 50 jaar geleden bijna niets meer terug kunnen vinden. Het meeste doet me pijn dat veel jonge mensen in de mijnstreek zelf zo weinig over de historie van hun gebied weten en kennen. Mede daarom zijn sites als "Gluckauf.nl" van groot belang.
Voor wat het waard moge zijn: ".... d'r Pap van mich woar nun mechtig stolze koempel, en d'r zou ook mechtig stolz zien gewist op jullie site".

Roelof
7 jaar geleden

Wij hebben net het koopcontract getekend voor een hoofdopzichters woning aan de Casinolaan 3 in Landgraaf. We zijn enorm benieuwd naar de geschiedenis van de woning: eerste bewoners/ interessante verhalen/ originele objecten/ oude foto's. Heeft u misschien meer informatie over ons huis?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet, Roelof

Roy Schuitmaker
7 jaar geleden

Hallo, mijn opa, Oscar Schuitmaker, is werkzaam geweest in de Willem Sophia. Ik ben op zoek naar zijn nummer en zijn penning, andere gegevens zijn ook welkom. Mijn mail-adres is roylalas@hotmail.com. Alvast bedankt

Bob van Boekel
7 jaar geleden

Mijn familie waren handelaren in steenkolen te ’s-Hertogenbosch vanaf 1860 t/m 1974.

Zie hiervoor deze link naar een film op You Tube. https://youtu.be/eTBlBLHqqu8

Inmiddels ben ik bezig met een vervolgfilm vanaf 1950 en die eindigt met de sluiting van ON 1 in 1974.

In deze film zou ik gaarne een enkele overzichtfoto’s uit die periode van deze mijn willen toepassen.

Indien mogelijk zou ik gaarne van u enkele foto’s willen ontvangen in een zo groot mogelijk formaat.Bij voorbaat mijn dank.Met vriendelijke groet

Bob van Boekel

Mart
7 jaar geleden

ik heb hier een paar gloednieuwe ongedragen F.v S.I ( FSI Fonds Sociale Instellingen ) jaren 50 Mijnwerkers ( Veiligheids ) schoenen met stalen neus die ik tegen een net bod wil aanbieden .

Het zijn schoenen met een wat hogere schacht en 5 gats vetersluiting tevens aan bovenzijde 2 lederenriempjes die je kunt sluiten met gesp om je onderbeen . Appart model .
Het is een Maat 45 met lichtprofiel ( Geribbeld) op de zool .
Zool en Inlegzool laten duidelijk de F S I tekens zien .
Foto's kan ik hier helaas niet tonen .
Door en door gestikte zool .
Het meest wonderbaarlijke is dat ze ogen alsof ze net uit de Fabriek komen .

Johanna van Loon
7 jaar geleden

Ik ben op zoek naar 2 mijnwerkersvesten (bovengronds) mt 52.
Evt om te lenen, zondag is het 70 jaar migratie mijnwerkers Limburg (B)

Loek van Oosterhout
7 jaar geleden

Hallo, ik ben op zoek naar een mijnstiel (haringstiel) liefst met vloerplaat. Zijn er oud koempels die in het bezit zijn van een stiel en deze mogelijk willen verkopen.
Groet Loek

Peter van der Velden
8 jaar geleden

Beste Glückauf,

Mijn opa, Peter Rüland, heeft in de jaren 20 als mijnmeter opmetingen gedaan in Vlodrop. Daar zijn een aantal foto's van. Hebben jullie daar belangstelling voor?
Peter Rüland heeft begin 1900 de afdeling Mijnmeten bij de Staatsmijnen opgezet.
Mooie site hebben jullie gemaakt!
Met vriendelijke groet,
Peter van der Velden

Jan Hendrix
8 jaar geleden

Op dit URL staat nog meer oever bruinkoolwinning.
http://www.demijnstreek.net/bruinkoolbergerode.php

Rene Andries
8 jaar geleden

Beste vereniging,

Voor mijn 87-jarige moeder ben ik op zoek naar gegevens over haar oom Hein (Henricus) van Bergen (geboren 26 april 1897 in Tilburg) die in de Wilhelmina-mijn heeft gewerkt. Mijn moeder heeft een foto van een vakantie in Limburg waar ze samen met oom Hein op staat. Heeft uw vereniging informatie over de mijnwerkers (wanneer in en uit dienst bijvoorbeeld) of andere informatie? Alles is van harte welkom.
Bij voorbaat dank voor uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Rene Andries

Herman Starink
8 jaar geleden

Goedenavond,

Wij zijn een stichting die zich bezighoudt met de geschiedenis van voetbalclub Go Ahead (Eagles) in Deventer.

In 1920 won Go-Ahead de Oranje Nassau Beker, een wedstrijd die werd georganiseerd door de directie van de Oranje Nassau Mijnen. In 1918 en 1919 had Go-Ahead deze (wissel)beker ook al gewonnen. Omdat het in 1920 dus de derde keer was, mocht Go-Ahead de beker ook definitief meenemen en houden . De (forse) beker staat tot op de dag van vandaag in het clubhuis van Go-Ahead.

Is er bij u meer bekend over dit toernooi? Wanneer en hoe is het ontstaan? Waar werd er gespeeld? Hoe vaak is het gehouden? Zijn er foto’s, programmaboekjes, etc. van?
Alle informatie is welkom.

Via digitale krantensites heb ik overigens wel enkele (wedstrijd)verslagen gevonden, maar ik ben ook vooral geïnteresseerd in “oorspronkelijk” materiaal of foto's.

Hebt u eventueel nog alternatieve adressen waar ik nog meer terecht zou kunnen voor informatie hieromtrent?

Alvast dank en met vriendelijke groet,

Herman Starink
voorzitter stichting Niet te Kraken
(geschiedenis Go-Ahead (Eagles)

voorzitter@niettekraken.nl

A.B.J. Zegers
8 jaar geleden

Geachte heer.
vraag: welke soort benzine moet worden gebruikt voor de mijnlamp?
Ik ben in het bezit van een Poolse benzinelamp.

maurice hendriks
8 jaar geleden

Mijn opa heeft in de staatmijn wilhelmina gewerkt. Zijn er mensen die mij aan een mijnpenning of meerdere atributen kunnen helpen komen. Mail me dan.. maurice_hendriks@hotmail.com

W.Augenbroe
8 jaar geleden

Hallo mannen,de foto's 6 tot en met 11 van schachten van staatsmijn Wilhelmina kloppen niet.De afbeeldingen zijn namelijk van schachtbok 3 van de Oranje Nassau 1 te Heerlen.Trouwens foto 26 met groepsfoto van genodigden is
ook niet bij staatsmijnen gemaakt.Deze foto is gemaakt op het terrein van de Oranje Nassau 3 mijn te Heerlerheide.
veel succes met jullie site! grt.Wim

Harrie Valentijn
8 jaar geleden

bij de berichtgeving van de opgesloten en bevrijde mijnwerkers van de mijn Willem Sophia is de voorman Hubert Bertram uit Nijswillen .....mijn schoonvader

Pierre Vossen
8 jaar geleden

Bij de foto's van luchtopnamen van Mijn Maurits en van Steenberg Mijn Maurits zijn diverse foto's ten onrechte aan deze mijn toegeschreven. Een aantal luchtopnamen zijn van SBB (niet van Maurits), een aantal foto's bij Steenberg Maurits horen bij ON VI thuis.

Jos Cuijpers
8 jaar geleden

Hallo, zou graag willen weten van welke mijn de volgende telefoon afkomstig is?
Op de pagina mijn telefoons nummer 7. Zwarte uitvoering. Zelf ben ik deze aan het opknappen en heb hem gekocht van een oud mijnwerker in Brunssum. Hopende op een reactie. Alvast bedankt.

j.theunissen
8 jaar geleden

ik zoek een stijlentrekker,een Sylvester is zoiets te koop??

ivan alias lordbizarre
8 jaar geleden

hallo ! 'k heb hier nog een oude (?) benzine Mijnlamp , maar kan het logo onderaan niet terugvinden , noch de bouwwijze in het fotomateriaal . Kan ik U , via andere weg , de foto's doorsturen ?
vr.gr. ! ivan

Otto Halma
8 jaar geleden

Ik zoek mensen die mijn opa, Otto Halma, die in de Emma heeft gewerkt, hebben gekend of zijn naam herinneren. Hij was van Friese afkomst. Ik weet niet in welke jaren dat was. Is er een overzicht of register van alle mijnwerkers van de Emma?