HOME. » MIJNMUSEUM DE KOEMPEL TE WAARLAND.

Mijnmuseum De Koempel te Waarland.

( foto's niet kopieën ivm auteurs rechten, Auteurswet 1912 )

© www.gluckauf.nl

Niels van Rijn, uit Hilversum, kreeg in 2010 een houtwagentje uit een kolenmijn in Recklinghausen in zijn bezit en werd daardoor met het verzamelvirus van mijnspullen besmet.
Binnen de korste keren liep zijn hobby gierend uit de hand en raakten de twee garageboxen, die hij inmiddels gehuurd had, overvol.
O.a. 13 mijnwagens en hele series stijlen maken momenteel deel uit van de vaste inventaris. 


Momenteel heeft hij 160 vierkante meter oppervlakte tot zijn beschikking, 12 augustus 2017 is zijn museum geopend in Waarland Noord Holland.


Zelf zegt hij: ”Mijn verzameling mag ik met trots de grootste privéverzameling van Nederland noemen, omdat ik de gehele verzameling van Marco Potten aan de mijne heb toe kunnen voegen net als de gehele administratie van Rein Bettink (dit bevat alles wat hij ooit van ”de mijnen” aan post heeft gekregen, b.v. zijn 1ste en ook laatste loonstrookje) en de spullen die niet naar Heerlen zijn gegaan zijn ook in mijn bezit.
Ik kan dan ook met recht zeggen dat ik alles -van postzegel tot schachtwiel - wat met de mijnbouw te maken heeft in mijn verzameling heb.

 

Wilt u in contact met het museum, dan kunt u dit doen via een mail te sturen, naar de onder staande mail adressen. 

  • koningstiger@hotmail.com
  • roelie46@hotmail.com

 

Een kleine impressie van het prachtige unieke privé verzameling .